Lehtileikkeitä 

LEHTILEIKE 12.9.1996
Vuonna 1996 uutisoitiin Seinäjoen AMK:n omasta opiskelijakunnasta, avajaiskarkeloista ja osakuntahaalareista!
SAMOn ensimmäinen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja antavat hyvän haastattelun opiskelijakunnan tarkoituksesta, joka pätee vielä 20-vuotta myöhemminkin.


LEHTILEIKE 11.9.1997
SAMOn ensimmäinen vuosi meni toiminnan käynnistämisessä ja oman opiskelijaimagon luomisessa. Yhtenä tavoitteena oli saattaa ammattikorkeakoulun eri yksiköt saman sateenvarjon alle.
Vuoteen 2016 menessä SAMO on todella löytänyt oman identiteettinsä, jota jokainen hallitus maustaa omalla tyylillään.


LEHTILEIKE 5.4.2000
SAMO:lla on ollut tärkeää tutor-toimintaa jo alusta lähtien. Vuonna 2000 tutorit olivat kouluttautumassa Kauhajoella ravitsemisalan yksikössä. Tällöin tutoreita koulutettiin 120.
Vuonna 2016 vertaistutoreita on 92, kv-tutoreita 14 eli yhteensä 106. Näistä myös 14 on digitutoreita ja 17 liikuntatutoreita.


LEHTILEIKE 3.10.2001

Norsunluutornissa ei olla istuttu, vaan yhdistys on ajanut vilpittömästi kaikkien opiskelijoiden etuja. SAMO ei ole pelkkä bileiden ja huvien järjestäjä, vaan myös edunvalvontajärjestö. Vuonna 2001 SAMO järjesti yhteistyössä SPR:n kanssa verenluovutuskampanja.
Tänä vuonna 2016 verenluovutuskampanja järjestetään marraskuussa! Luovutetaanhan yhtä paljon kuin muinakin vuosina?


LEHTILEIKE 4.12.2002
Don Huonot esiintyi SAMO:n Kahden Kerroksen Pikkujouluissa Sokos Hotel Lakeudessa. Tämä oli Don Huonojen viimeisimpiä keikkoja. Tupa oli tällöin lähes täynnä, sillä lippuja oltiin myyty n. 900.
Yksi muisto näistä bileistä: Don Huonot oli soittanut jo puolitoista tuntia ja silloinen KV-vastaava juoksi viimeisen biisin “Hyvää yötä ja huomenta” loppuhetkillä paikalle. Hän huusi, että “MAHTAVAA DON HUONOT SOITTAA!”, jonka jälkeen hänelle tuumattiin, että juuri ovat lopettamassa.
Muistatteko näitä bileitä? Ketkä olivat mukana? :)
Kyllä ennen oli kunnollista!


LEHTILEIKE 19.11.2003
Jukka Saarimäki valittiin Samokin hallitukseen vuodeksi 2004. Jukka toimi SAMOn hallituksen puheenjohtajana vuonna 2002 ja edustajiston puheenjohtajana 2003. Kuopiossa pidetyssä liittokokouksessa otettiin kantaa opiskeluun vaikuttaviin kiristystoimiin.

SAMOsta on ollut edustajia Samokin hallituksessa myös viime vuosina.


LEHTILEIKE 1.5.2004

Vuonna 2004 opiskelijan vappu sujui urheilullisissa merkeissä. Vapun vietto alkoi kirkkoveneiden soutukilpailulla, josta siirryttiin rautatieasemalle patsaan pesuun. Urheilullinen meno jatkui Suomi-Ruotsi jääkiekko-ottelun seuraamisella jättiscreeniltä Kampusrannassa. Ottelun lopputulos oli valitettavasti melko perinteinen.

SAMO Sports liikuttaa nykypäivän opiskelijaa päivittäin erilaisilla liikuntavuoroilla futsalista vesijumppaan. 

LEHTILEIKE 2005
Opiskelijabileiden pukukoodi, opiskelijahaalari, on ollut tärkeä osa opiskelijaelämää jo vuosia. Mitä enemmän merkkejä ja sälää haalareissa mukana sen parempi. Nykyään haalarit puetaan housuiksi ja hihat solmitaan vyötärölle. Tyyli muuttuu, mutta haalarit pysyy.

Seinäjoella on edelleen vahva haalarikulttuuri ja haalarimerkeille on perustettu verkkokauppakin. Verkkokauppaan voit käydä tutustumassa osoitteessa: www.haalarimerkitverkosta.fi


LEHTILEIKE 15.10.2005
SAMOn edustajiston ehdokasasettelu ja oppilaskunnan jäsenyys olivat marraskuun 2006 ajankohtaisia aiheita. Varmuutta edustajistovaalien suhteen ei ollut, mutta kukin yksikkö sai paikkoja edustajistoon suhteessa opiskelijamääriin. Jäseniä SAMOlla oli 2 100, 55% korkeakoulun opiskelijoista.

Vuonna 2016 jäsenmäärän arvioidaan olevan 2800. Opiskelijoita SeAMKissa on noin 4500. Tänä vuonna edustajistovaaleissa on ennätysmäärä ehdokkaita, hurjat 77kpl!

LEHTILEIKE 10.10.2006

Vuonna 2006 opiskelijakunnista tuli lakisääteinen opiskelijoiden edunvalvoja. SAMO osoitti mieltään kolmella paikkakunnalla opintorahan tasokorotusten saamiseksi. Opintorahaan vaadittiin 15 prosentin tasokorotusta. Opiskelijat halusivat syödäkseen muutakin kuin makaronia.

Mielenosoituksia on järjestetty tämänkin jälkeen Seinäjoella tai isolle kirkolle porukalla lähtien.


LEHTILEIKE 2007

Opiskelijoille tehdystä kyselystä selvisi, että terveydenhuoltoon ja liikuntamahdollisuuksiin oltiin jossain määrin tyytymättömiä. Opiskelijoiden mahdollisuuksia vaikuttaa opetuksen sisältöön haluttiin parantaa. Rahoitusta liikuntasihteerin palkkaamiseen etsittiin.


LEHTILEIKE 2008

Vuonna 2008 Seinäjoella aloitti 150 vaihto-opiskelijaa. Eri kansallisuuksia oli parikymmentä.

Syksyllä 2016 vaihto-opiskelijoita aloitti 160, joista suurin osa opiskelee Suomessa yhden lukukauden ajan. Vaihto-opiskelijoille järjestetään useita viikottaisia tapahtumia. Yksi suosituimmista tapahtumis on reissu Lappiin - Trip to Lapland osallistujia tälle syksylle 110! Tutkinto-opiskelijoiden sopeutumista Suomeen edistetään mm. kulttuureista kertovilla tapahtumilla, IC-clubilla.


LEHTILEIKE 10.2.2009

SAMOn, Ilkan ja Pohjalaisen Koululinkki-hanke sai alkunsa vuonna 2008 Ilkan silloisen päätoimittajan Matti Kalliokosken aloitteesta. Etelä-Pohjanmaan Lehtiseura myönsi SAMOlle rahoituksen ja ensimmäinen koululinkki Sarianne Keltto palkattiin tehtävään keväällä 2009. Toiminnan tavoitteena on edistää sanomalehtien käyttöä opetuksessa, tehdä sanomalehtiä tutuksi koululaisille ja opiskelijoille sekä kehittää heidän medianlukutaitojaan ja kriittistä suhtautumista tiedonvälitykseen. 

Homma jatkuu edelleen ja se on kaikkien osapuolien taholta koettu tarpeelliseksi ja vaikuttavaksi. Vuosien varrella koululinkkinä on toiminut kaikkiaan seitsemän toimittajataustaista henkilöä.