SAMO

SAMO TIEDOTTAA:

Julkaistu: 01.06.2017
Samuli Juurakko opiskelijajäseneksi Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitukseen
Julkaistu: 30.05.2017
SAMO keskittyy jatkossa omien paikallisten jäsenetujen ja palvelujen kehittämiseen
Julkaistu: 18.05.2017
Lue 18.5. julkaistu tiedote
Julkaistu: 16.05.2017
Avustuksia jaettiin yhteensä 1500€
Julkaistu: 04.05.2017
Tässä tiivistettynä Opintotuki- ja asumistukilakien muutokset ja kuinka ne vaikuttavat opiskelijan tukiin.

Apua opiskelijakortin valintaan

Mietitkö vielä eri korttivaihtoehtojen välillä?


Oletko liittymässä SAMOn jäseneksi ja tilaamassa opiskelijakorttia? Onko pääsi pyörällä eri korttivaihtoehdoista?

Tähän olemme koonneet perustietoja ja faktaa opiskelijakorttien myöntämisperusteista ja eri korttityypeistä:

Jos opiskelet ammattikorkeakoulussa tutkintoon johtavassa koulutuksessa ja olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi alkavalle lukukaudelle, olet oikeutettu ns. Siniseen opiskelijakorttin, jolla saat kaikki opiskelijaedut ja alennukset ml. VR:n ja Matkahuollon alennukset ja KELAn ateriatuki.

Sinisen kortin voit siis saada riippumatta siitä, oletko nuoriso-, aikuis-, päivä-, ilta-, monimuoto- tai yamk-opiskelija. Riittää, että suoritat amk-tutkintoa! Samalla kun tilaat opiskelijakortin, liityt myös opiskelijakunnan (SAMO) jäseneksi.

Voit valita sinisen opiskelijakortin joko maksuominaisuudella tai ilman. Maksuominaisuudella varustettuun korttiin voit lisäksi halutessasi yhdistää kansainvälisen opiskelijakortin eli ISIC-ominaisuuden. Opiskelijakortin maksuominaisuus toimii prepaid-periaatteella Elisa Lompakko -palvelun kautta.

 • Maksuominaisuudella varustettu opiskelijakortti toimii nimensä mukaisesti sekä opiskelijakorttina että maksukorttina. Kortilla saa kaikki paikalliset ja valtakunnalliset opiskelijaedut ja alennukset Suomessa. Kortin hinta on 15,10€. Kortin maksuominaisuus käyttää Elisa Lompakko-palvelua.

  • Voit siirtää rahaa Lompakko-tilillesi ja maksaa ostoksia opiskelijakortillasi.
  • Kortissa on sekä siru pin-koodilla tapahtuvaan perinteiseen korttimaksamiseen että lähimaksuominaisuus, jolla voit maksaa pikkuostoksia ilman pin-koodia. Tämä on erityisen kätevää esim. opiskelijaruokalan lounasjonossa, jossa voit samalla kortilla osoittaa oIevasi opiskelija ja kilauttaa maksun nopeasti ilman koodin näppäilyä!
  • Maksuominaisuus pitää erikseen aktivoida. Sitä ei siis ole pakko ottaa käyttöön tai sen voi aktivoida tarpeen mukaan myöhemmin Elisa Lompakossa.

 • ISIC-yhdistelmäkortti on sekä maksuominaisuudella varustettu opiskelijakortti (kaikki edellä kerrotut ominaisuudet) että kansainvälinen ISIC-opiskelijakortti. Samalla kortilla saat siis tuhansia opiskelijaetuja ja alennuksia 130 maassa!  Kortin hinta on 30,10€, josta ISIC-ominaisuuden osuus on 15€. Opiskelijakortti ja ISIC-ominaisuus ovat voimassa niin kauan kuin opiskelet ja olet opiskelijakunnan jäsen. (Erikseen hankittuna ISIC-kortti on huomattavasti kalliimpi ja se on voimassa aina vuoden kerrallaan).
  • Jos olet esim. lähdössä opiskelijavaihtoon tai ulkomaanmatkalle, kannattaa hankkia ISIC-opiskelijakortti!

 • Opiskelijakortti ilman maksuominaisuutta on perinteinen muovinen opiskelijakortti ilman maksusiruja ja muita erikoisominaisuuksia. Kortin hinta on 15,10€. Kortilla saa kaikki valtakunnalliset ja paikalliset opiskelijaedut ja alennukset Suomessa.
  • Korttiin ei voi myöhemmin liittää maksuominaisuutta tai ISIC-ominaisuutta. Jos ne haluaa, on tilattava uusi kortti.
HUOM! Edellä on mainittu ainoastaan opiskelijakorttien hinnat. Kortin lisäksi on maksettava SAMOn jäsenmaksu. Kortin hinta maksetaan ainoastaan kerran. SAMOn jäsenmaksu on mahdollista maksaa joko lukukausittain tai koko tutkintoaika kerralla.

SAMOn jäsenmaksut lukuvuonna 2016-2017:

 • Puolen vuoden jäsenyys (syksy tai kevät) 16€
 • Koko lukuvuoden jäsenyys 25€
 • Koko tutkintoajan jäsenyys (3,5-vuotiset tutkinnot) 74€
 • Koko tutkintoajan jäsenyys (4-vuotiset tutkinnot) 80€

PAKETTITARJOUS


Voit opiskelijakorttia tilatessasi halutessasi hankkia samalla kertaa Aktia Mastercard Gold -luottokortin. Kyseessä on uusi, erityisesti opiskelijoille suunnattu maksuton luottokortti, johon voi saada 250€ - 5000€ luottorajan. Kortilla tehtyihin ostoihin sisältyy ostoturvavakuutus 1000€ asti per ostos. Kortilla maksettuihin matkoihin sisältyy kattava matkavakuutus.Frankin yhteistyökumppani Aktia tarjoaa Aktia MC Gold -luottokortin tilaaville opiskelijoille 15,10€ alennuksen opiskelijakortin hinnasta. Jos siis tilaat samalla opiskelijakortin ja Aktia MC Gold -luottokortin, saat käytännössä opiskelijakorttisi ilmaiseksi ja ISIC-yhdistelmäkortin 15€ hintaan!
 • Luottokorttia voivat hakea täysi-ikäiset opiskelijat, joilla on Suomen sosiaaliturvatunnus ja vakituinen osoite Suomessa.
 • MC Gold -luottokortin saadaksesi sinulla ei tarvitse olla opintopisteitä tai työsuhdetta.
 • Kyseessä on vapaaehtoinen pakettitarjous, joka on voimassa ainoastaan opiskelijakortin tilauksen yhteydessä
 • Mikäli perut luottokorttitilauksesi 14 vrk sisällä tilauksestasi, Aktia veloittaa sinulta tilauksen yhteydessä saadun alennuksen 15,10€
 • Aktia MC Gold -luottokortti ja sen käyttö ei liity mitenkään opiskelijakorttin eikä opiskelijakunnan jäsenyyteen, vaan on täysin opiskelijan ja Aktia-pankin välinen palvelu.
 • Jos luottokorttia ei käytä, siitä ei aiheudu opiskelijalle mitään kuluja.


Katso tarkemmat tiedot, liity SAMOn jäseneksi ja tilaa opiskelijakortti osoitteessa www.frank.fi/opiskelijakortti/amk/