ILMOITTAUDU EHDOKKAAKSI


Edarivaaleihin voivat lähteä ehdolle kaikki läsnäolevaksi opiskelijaksi ilmoittautuneet ja lukuvuoden 2016-2017 jäsenmaksun maksaneet SAMOn jäsenet.

EHDOKASASETTELU PÄÄTTYY KESKIVIIKKONA 26.10.2016 klo 12.00

Jokaisen ehdokkaaksi ilmoittautuvan on täytettävä ehdokasilmoitus sekä toimitettava SAMOlle neutraali ja hyvän maun mukainen kasvokuva itsestään jpg-muodossa osoitteeseen: samo[at]seamk.fi

Ehdokasasettelun päätyttyä keskusvaalilautakunta hyväksyy ehdokkaat ja arpoo äänestysnumerot. Ehdokasluettelo julkaistaan SAMOn nettisivuilla ja SAMO tekee myös yhteisen värillisen ehdokasjulisteen, jossa näkyy jokaisen ehdokkaan kasvokuva, äänestysnumero ja vaaliliitto.

Ehdokasilmoituslomakkeita saa SAMOn toimistolta ja opiskelijayhdistyksiltä. Lomakkeen voi myös avata ja tulostaa tästä:

Ehdokasilmoitus (pdf)

Vaalijärjestelmänä käytetään esim. eduskunta- ja kunnallisvaaleista tuttua suhteellista listavaalia.

Ehdokkaiden kannattaa muodostaa ns. vaaliliittoja eli ehdokaslistoja. Vaaliliitto on luontevaa muodostaa esim. saman opiskelualan, harrastusporukan tai poliittisen ryhmän ehdokkaista. Vaaliliiton perustamiseksi on täytettävä oma lomake ja nimettävä joku äänivaltainen SAMOn jäsen sen asiamieheksi (hän voi olla myös itse ehdolla).

Vaaliliiton perustamisasiakirja (pdf)

Ehdokasilmoitukset ja vaaliliiton perustamisasiakirjat on allekirjoitettava ja toimitettava SAMOn toimistolle ehdokasasettelun päättymiseen ke 26.10. klo 12.00 mennessä.


TOIVOTTAVASTI SAAMME JÄLLEEN RUNSAASTI EHDOKKAITA, USEITA LISTOJA JA KUNNON KISAT PYSTYYN!


Vaalituloksen määräytyminen

Samalla ehdokaslistalla olevien ehdokkaiden äänet lasketaan yhteen ja heidän vertauslukunsa määräytyy listan kokonaisäänimäärän ja henkilökohtaisen sijoituksen (listalla) mukaan seuraavasti:

Listan ykkönen saa vertausluvukseen listan koko äänimäärän, toiseksi tullut puolet siitä, kolmanneksi tullut yhden kolmasosan jne.

Ehdokas, joka ei kuulu mihinkään vaaliliittoon eli listalle, saa vertausluvukseen oman henkilökohtaisen äänimääränsä.

Kun äänet on laskettu, edustajistoon tulevat valituksi 20 suurimman vertausluvun saanutta ehdokasta.